TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

24.04.2021 1486

 

Okulumuz 1986–1987 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokul olarak faaliyete başlamıştır.

Bina önce Fen ve Anadolu Lisesi olarak düşünülmüş, ancak kaynak yetersizliğinden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası "Gazi İlkokulu" adıyla yapılmış, daha sonra çevre şartları göz önünde bulundurularak Ticaret Sanayi Odasının isteği üzerine "Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ve Ortaokulu" olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

16 derslik olarak yapılan Okulumuz 1990–91 öğretim yılında İlköğretim okuluna dönüştürülünce derslik sayısı arttırılmıştır. Şu anda 23 derslik kullanılmaktadır.

Okulumuzun ilk müdürü Muradiye İlköğretim Okulu'ndan gelen Yıldıray TAŞÇI' dır. Yeni kurulan ve başarılı bir kadroyla öğretime başlayan okulun ihtiyaçlarını gidermek ve kısa zamanda başarıyı yakalamak amacıyla bütün imkanlar seferber edilmiştir. 1990–91 Eğitim Öğretim yılında Okul Müdürü Yıldıray TAŞÇI trafik kazası geçirmiş ve okulumuz dört yıl gibi uzun bir süre müdürsüz kalmıştır. Müdürsüz kaldığı yıllar içinde deneyimli öğretmenlerin gayretleriyle okulumuz çalışmalarını sürdürmüştür.

1994–1995 Eğitim Öğretim yılında göreve başlayan Okul Müdürü Kubilay DEMİRHAN' ın çalışmalarıyla müdürsüz geçen dört yıllık açık hızla kapatılmış ve okulun başarı grafiği süratle yükselmeye devam etmiştir.

Okulumuz 1994–95 Eğitim Öğretim yılında Bursa'da doğalgaza kendi imkânlarıyla geçen ilk devlet okulu olmuştur.

Okulumuzda öğrencilerin hedef ve istekleri göz önüne alınarak, her yıl verilen başarılı eğitim ve öğretim sonucunda öğrencilerimizin yaklaşık % 70'i Anadolu Liseleri ile Fen Liselerine, diğer öğrencilerimiz de Mesleki ve Teknik Liselere yerleşmektedir.

Okulumuz 1996–97 Öğretim yılında kendi imkânlarıyla oluşturduğu bir kütüphaneye kavuşmuştur. Mekân olarak küçük bir alanı kapsayan bu kütüphanede öğrencilerin her türlü ihtiyacına yanıt veren ve takibi bilgisayar destekli programla yapılan 10.200 adet kitap bulunmaktadır. Bu kitapların bir bölümü güncel liste başı olan kitaplardan, bir bölümü de sınıf seviyelerine uygun hikayelerden oluşmaktadır. Bütün öğrencilerimize üyelik sistemiyle yararlandırılan bu kitaplıkta ayrıca çeşitli ansiklopediler, bilimsel yayınlar ve klasikler de yer almaktadır. Bu yüzden öğrencilerimiz kitap dışı verilen tüm ödevlerini kütüphanemizde yapabilmektedirler.

İki yıl gibi kısa bir sürede kendi imkanlarımızla tamamlanan 120 kişilik konferans salonumuz 1997– 1998 öğretim yılında dönemin Çalışma Bakanı Nami ÇAĞAN tarafından hizmete açılmıştır. 2017 yılı yaz tatilinde sahne, duvar, tavan, koltukları ve ses sistemi tamamen yenilenen konferans salonumuzun kapasitesi artırılarak daha modern bir görünüme kavuşturulmuştur. Çeşitli toplantı, panel, konferans ve yılsonu gösterilerinin yapıldığı salonumuzda zaman zaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplantılar da yapılmaktadır.

1997–98 Öğretim yılında okulumuzdan emekli olan Fen Bilgisi öğretmenimiz Gülşen Koparan tarafından yaptırılan, her türlü araç ve gerece sahip Fen Laboratuvarımız hizmete açılmış, 2017 yılında da malzemelerin temizliği ve güvenliği için iç bölme düzenlemeleri yapılmıştır. Öğrencilerimiz her türlü deneyi kendileri bizzat gerçekleştirerek bilgilendirilmektedirler.

1998–99 Öğretim yılında okulumuzun eskiyen ahşap pencereleri PVC (pimapen) olarak değiştirilmiştir. Böylece kışın öğrencilerimiz daha sıcak bir ortamda ders işleme imkanına kavuşmuşlardır. Yine aynı öğretim yılında düzenlenen okul bahçesi 2017 yazında yenilenerek basamak ve taş kaplama işlemleri ile daha güzel bir görünüme kavuşturulmuştur.

2004 yılında yapımına başlanan ek binamız 2007 yılında tamamlanmıştır. Bu binada 120 kişilik Konferans Salonumuz, tam donanımlı Fen Laboratuvarımız ve Teknoloji ve Tasarım sınıfımız hizmete girmiştir. Eski konferans salonu tadilata girerek spor salonuna dönüştürülmüştür.

Almış olduğu "Beyaz Zambak" ödülünü hala koruyan okul kantinimiz de okulun girişindeki yeni binasına taşınmıştır.

Ayrıca okulumuz öğrencilere temiz bir ortam sunması nedeniyle 2010 yılında "BEYAZ BAYRAK" ödülü almış, 2016 yılında belgesini güncellemiş, yanına "Beslenme Dostu Okul" sertifikasını da eklemiştir.

Her yıl öğrencilerimizi görsel yönden bilgilendirilebilmek amacıyla TBMM, Anıtkabir, Uludağ, İstanbul, Ege ve Akdeniz Antik Kentleri gibi çeşitli tarihi ve turistik mekanlara ve şehir içi turistik yerlere ünite gezileri düzenlenmektedir.

Bursa'nın gözde okullarından biri olan Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlk ve Ortaokulu; anasınıfını da kurarak okul öncesi eğitimi de vermeyi hedeflemektedir.

Zaman içinde eskiyen tahta sıralar, her öğrencinin tek başına oturup daha rahat çalışmasını sağlayacak çizilmez, renkli laminant sıralarla sürekli yenilenmektedir.

Fatih Projesi kapsamında 2015 yılı Ağustos ayında kurulan ET'ler (Etkileşimli Tahta) ve 2016 yılında tamamlanan fiber alt yapısı ile çağı yakalayan okulumuz teknolojik imkanlarını en üst seviyeye çıkarmanın heyecanını yaşamaktadır.

2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılında 4+4+4 Eğitim Sistemine geçilmesi nedeni ile okulumuz aynı binada sabah Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu, öğle ise Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte iken 2021 Mart ayı sonunda Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası Orta okulunun kapanarak yeni yapılan Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu isimli yeni binasına geçişi sonrası aynı tarihten itibaren okulumuz; Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu olarak tam gün eğitime dönmüştür.

Özetle; gelişen ve değişen dünyanın bize sunduğu imkanları öğrencilerin hizmetine sunan, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda deneyimli idareci ve öğretmen kadrosuyla öğrencilerine en iyi eğitim ve öğretimi vermeyi amaçlayan "Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu" önümüzdeki yıllar içinde Bursa'nın en başarılı okulu olma hedefinden asla sapmayacaktır.